Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

veljavni od 1.1.2020

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine.

1. Registracija

Za uspešen nakup je registracija kupca obvezna. Vnešeni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil!

2. Varovanje osebnih podatkov v spletni trgovini

Varovanju osebnih podatkov v podjetju Polonca Bunjevac s.p., posvečamo veliko pozornosti, v skladu z zakonom (ZVOP-2) o varovanju osebnih podatkov in pravic uporabnikov. Za nakup v naši spletni trgovini mora biti uporabnik starejši od 18 let. Svoje podatke na saffy.si lahko spreminjate ali urejate na povezavi: Moj Račun (https://www.saffy.si/moj-racun/). Vaših osebnih podatkov ne tržimo in jih uporabljamo izključno za potrebe naročanja (ponudba, račun in dostava naročenih izdelkov). Uporabljamo jih še za potrebe komunikacije s strankami in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Za potrebe poslovanja z uporabniki zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • in pretekla naročila.

Za točnost vnešenih podatkov, iz strani uporabnikov, ne odgovarjamo!

Zaradi varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.

Ponudnik zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kriptirajo z 128 bitnim ključem. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prebral vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku saffy.si shranjujejo trajno, dostop do njih ima izključno podjetje Polonca Bunjevac s.p..

Če želite izbris vašega računa (profila) z vsemi vašimi podatki ali več informacij o varovanju osebnih podatkov, kontaktirajte urednika spletne strani saffy.si, na elektronski naslov: info@saffy.si. Na vašo zahtevo bomo vaš profil izbrisali v najkrajšem možnem času.

3. Naročilo

Naročanje je možno 24 ur na dan. Po oddaji naročila prejme kupec na svoj elektronski naslov predračun. Naročilo po predračunu velja 3 delovne dni. Po treh dneh neplačila, se smatra, da od nakupa odstopate. Barva izdelkov lahko rahlo odstopa od slike na spletni strani.

4. Plačevanje

Plačilo je možno po predračunu, katerega kupec po zaključku nakupa prejme na svoj elektronski naslov ali pa predračun poravnate preko spletne banke ali položnice na pošti (UPN obrazec) ko je plačilo vidno na našem poslovnem računu, izdelek pošljemo v roku 1-3 dni na željeni naslov.

5. Dostava

Stroški pošiljanja za Republiko Slovenijo znašajo 3,00 EUR, za tujino pa so stroški pošiljanja 7,00 EUR. Osebni prevzem je mogoč na sedežu podjetja, vsak delavnik od 8.30 -19.30 ure ,vendar le po predhodnem dogovoru.

6. Cene

DDV ni vštet v ceno izdelka v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1. Cene veljajo do preklica. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Prodajalec si v takih primerih pridržuje pravico do spremembe cene med obdelavo naročila! V tem primeru bo kupec o tem pisno obveščen in mu bo ponujena možnost odstopa od pogodbe, hkrati pa mu bo ponujena tudi rešitev, ki bo šla v smer obojestranskega zadovoljstva.

7.Vračilo in zamenjava blaga ter pravica do odstopa od nakupa

Že kupljen izdelek, pod pogojem, da je nerabljen, nepoškodovan, s priloženo kopijo računa in v originalni embalaži, lahko kupec v roku 14. dni od prejema, pošlje nazaj prodajalcu in zamenjali ga bomo za drug izdelek. Morebitno razliko v vrednosti izdelka je potrebno doplačati. Strošek vračila in strošek ponovnega pošiljanja za drug izdelek nosi kupec. Kupcu pripada pravica, da v 14. dneh, po prevzemu izdelka, pisno sporoči prodajalcu, da z izdelkom ni zadovoljen ali da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, izdelke pa mora nato vrniti v roku 14 dni od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev izdelka v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca in na e-pošto: info@saffy.si, izdelek pa vrniti v štirinajstih (14.) dneh od dneva nakupa oz. obvestila o odstopu od pogodbe. Prodajalec ne sprejema odkupninskih pošiljk. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30.) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, brez da kupec to zahteva.

8. Reklamacije in garancija

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. Kupec lahko izdelek reklamira, če le ta nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačen izdelek, v napačni količini, barvi ali pa kako drugače odstopa od kupčevega naročila. Kupec lahko izdelek reklamira v roku 14 dni od dneva nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, zahteva popravilo artikla ali vračilo kupnine. V primeru reklamacij nas lahko kontaktirajte preko telefonske številke 040 508 001, preko e-pošte info@saffy.si, pošiljko pa, po predhodnem dogovoru z nami, vrnete na naš naslov. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen!

9.Odveza odgovornosti

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko izdelki ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

10. Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se tudi trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo lahko oddate na elektronski naslov: info@saffy.si Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

11. Prodajalec oz. ponudnik / upravljalec spletne trgovine

SAFFI POLONCA BUNJEVAC S.P.
LOUISA ADAMIČA 10
1310 RIBNICA

Osnovni podatki:
Davčna št.: 79465307
Matična št.: 6376533000

Je vpisan v Poslovni register Slovenije-Ajpes. Ribnica , 1.1.2020mp0